Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският президент Володимир Зеленски призова германското правителство да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският президент Володимир Зеленски призова германското правителство да
Коментари Харесай

Зеленски към Германия: Спрете да давате пари на украинските бежанци, дайте ги на нас

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски прикани немското държавно управление да промени политиката си на финансова поддръжка на украинските бежанци на своя територия и вместо това да дава парите на Киев. Схемата ще направи механизмите за помощ по-прозрачни, съобщи Зеленски в изявление за немска телевизия ARD.

Хората, които са избягали от Украйна и са се преместили в Германия, сега получават финансова помощ от двете страни, твърди Зеленски в изявлението, оповестено в понеделник от неговата администрация. Това би трябвало да се промени, настоя той.

„ Би било по-добре, в случай че Германия поддържа украинците, като даде пари за бюджета на Украйна “, сподели президентът. Той добави, че по-късно държавното управление в Киев ще разпредели средствата според от местонахождението на всеки човек.

Зеленски беше запитан и дали чака избягалите в чужбина да се върнат.

„ Различни хора отпътуват по разнообразни аргументи. В първите дни на войната всички граници бяха просто отворени “, сподели Зеленски. „ Това беше изборът на всеки човек. “

Зеленски сподели, че е „ признателен на тези, които се върнаха “, освен да се бият, само че и да работят.

Тези хора заплащат налози в държавния бюджет или работят във значими браншове като защитата, образованието и опазването на здравето, сподели Зеленски.

Той беше запитан съответно и за мъже в бойна възраст, напуснали страната. „ Има хора, които са напуснали по разнообразни аргументи и са имали правни аргументи или законови благоприятни условия да изоставен “, отговори Зеленски.

Тези, които са напуснали нелегално, би трябвало да се върнат в Украйна, не безусловно на фронтовата линия, само че да работят, тъй че да заплащат налози в Украйна, сподели Зеленски.

Според немския Институт за международна стопанска система в Кил (IfW) Берлин е дал съвсем 14 милиарда евро за украински бежанци през последните две години. Германия се трансформира във втория максимален донор на украински бежанци след Полша, чиято помощ която надвиши 15,6 милиарда евро за същия интервал, съгласно IfW.

Искането на Зеленски идва в миг, когато Киев е изправен пред съществени финансови усложнения, откакто Съединени американски щати изчерпаха помощта си за Украйна, а Конгресът отхвърля да утвърди нова финансова помощ.

Министерството на финансите в Киев съобщи, че фискалните потребности за 2024 година се правят оценка на 37,3 милиарда $. През предходната година Украйна е получила повече от 42 милиарда $ задгранична помощ. Финансовият министър Сергей Марченко също предизвести през декември, че Украйна може да претърпи недостиг още през първите два месеца на годината.

Източници: obektivno.bg, kyivindependent.com

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР